Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

.."Window shopping".. και "Science of Paparology"..

Διαπιστώσεις τύπου veni-vidi-βίτσι στα Ελληνικά.. για σίγουρη απόδοση..
"veni-vidi-vici..ήρθα , είδα, νίκησα"..είπε ο Ιούλιος Καίσαρ, όταν "διέβη τον Ρουβίκωνα" και νίκησε το βασιλιά Φαρνάκη του Πόντου το 47 π.Χ., "ήρθα,είδα, έφαγα βιτσιά" ομολόγησε και η ιθαγενής της ενδοχώρας..Παγώνα !! και για να γίνει κατανοητό...
-Το 1/3 των Ελλήνων περιφέρονταν στο facebook μια μέρα σαν αυτή!
Τι να πεις τώρα εδώ μέσα .. με τέτοια μέρα εκεί έξω !
Αντί να γειωθούν .. κοινώς να πάρουν τα βουνά, τα λαγκάδια και τις θάλασσες και να χαλαρώσουν, κάθισαν να ετοιμάσουν το homework της επομένης ..την αυριανή τους εργασία..!! ..ecstasy λέγεται η πάθηση (see σπαρίλα..) αλλά ας μην το κάνουμε θέμα..άλλωστε αυτό είναι και το τίμημα της διασημότητας !
-To άλλο 1/3 το είδε έξυπνα .. πήρε τα βουνά - ..μαζί κι εγώ - και ατενίζοντας από εκεί πάνω την ύπαιθρο χώρα και όσα διαδραματίζονταν στα...Λαγκάδια (Αρκαδίας..) έκανε πικ νικ τραγουδώντας το έξοχο πατριωτικό άσμα.."What a view to a kill !!"
Σκέπτεσαι δε πάνω στο βουνό ως άλλος Νέρων .. πού θα την ανάψεις? τίνος θα την ανάψεις ? κι άλλες τέτοιες μεγαλόπνοες και ευγενείς σκέψεις..!
Ευγενές σπορ..και μην πάει ο νους σας στο κακό !...γιατί η Ελληνική Άνοιξη είναι εδώ, παρούσα, μας βλέπει...και παθαίνει κατάθλιψη !
-Και το υπόλοιπο 1/3 περιφερόταν στους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας.. για "Window shopping" ..το νέο life style του Έλληνα.., ελληνιστί : φάτε μάτια ψάρια ! Φωτεινή λόγχη κατάστηθα στο κάδρο της εποχής..! Μεγάλος καημός !
Κι επειδή δεν μου αρέσει η ανακύκλωση παρελθόντων γεγονότων, γιατί αν αρχίσω να σκέπτομαι πως πριν 10 χρόνια "έμπαινα" στην Escada και στην Donna Karan .. θα μελαγχολήσω.. ρωτώ λοιπόν ,τώρα τί κάνουμε? Το σήμερα και το αύριο με ενδιαφέρει πλέον..όλα τα άλλα είναι ιστορία.
Υπάρχει βέβαια και η σοβαρή πλευρά του όλου ζητήματος αλλά εμείς θα σταθούμε στην ευτράπελη πτυχή του θέματος .. άλλωστε εδώ κινδυνεύουμε να διαπρέψουμε..  , καθότι έχουμε αναγάγει την αερολογία σε επιστήμη.. Science of Paparology .. και ακούγεται τόσο ποιητικά..! ακόμη και το..σκούντημα εδώ του περαστικού αποκτά σημασία δι ημάς ..αναστατωνόμεθα όσο νάναι..
Νιώθεις βρε παιδί μου εκείνη την ακαταμάχητη πληρότητα που ξεχειλίζει από την παρυφή σου (ούγια...ντε) και παίρνει παραμάζωμα και τους γύρω σου..δορυφόροι λέγονται , αλλά δεν επιμένω, βάζω όμως ένα ενδεχόμενο..
H over dose κρίση μεγαλείου τελικά τείνει να πάρει μορφή πανδημίας..
Ναι, αφήστε το καλύτερα..έχουμε πολλούς άλλους λόγους για να πάθουμε .. κατάθλιψη. Κι επειδή ενός κακού μύρια φαιδρά έπονται, ας προσπαθήσουμε να σοβαρευτούμε ..
Το γεγονός ότι ο Αριστοτέλης και ο Πλάτων θεωρούνται οι διασημότεροι άνθρωποι των τελευταίων 6.000 ετών , δεν σημαίνει ότι η σκέψη τους εξακολουθεί να επηρεάζει τον κόσμο μας όσο καταλυτικά επηρέασε τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση..ως εκ τούτου μπορούμε να βαυκαλιζόμεθα και να μην απογοητευόμεθα από εαυτούς και αλλήλους..και αν ο κόσμος μας διαθέτει τόσους πολλούς αναγνώστες του Αριστοτέλη, όσους και θαυμαστές της Μέριλ Στριπ ,τότε ο κόσμος μας έχει γίνει τόσο σοφός με αποτέλεσμα εγώ, με τις φτωχές μου γνώσεις, να δυσκολεύομαι να τον παρακολουθήσω..  κι εκείνος εμένα..! 
Κι αν παρότι διαβάζει Αριστοτέλη, έχει τέτοια χάλια τότε δεν υπάρχει ελπίδα..!
Στην αρχαιότητα λοιπόν υπήρχαν 7 σοφοί..σήμερα είναι δύσκολο να βρεις 7 ανθρώπους .. που δεν είναι σοφοί λέει ένας φίλος και το επικυρώνει και το F.B. ! Οι παροικούντες την .. Ιερουσαλήμ ξέρουν..και δεν χρειάζεται να κατάγεσαι από την Πελοπόννησο για να προφέρεις το όνομά τους και να γεμίζει το στόμα σου με το άρωμα της ένδοξης καταγωγής σου..!
Η πρόγνωση ως γνωστόν είναι μια δύσκολη τέχνη ιδίως όταν αναφέρεται στο.. μέλλον ! και ο ατλαντικός ωκεανός είναι ως γνωστόν απέραντος ..  Εξίσου απέραντη φαίνεται να είναι και η απόσταση που χωρίζει τις 3 κατηγορίες και πιάστε την βεντάλια μου να κάνω αέρα γιατί συγχύστηκα με τους πρωταθλητές της ανακύκλωσης !!

Artist Armand F. Vallée

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου