Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

On air...
Πού είχαμε μείνει? Α ναι...στο πώς περάσαμε τα Κούλουμα!!
Να σας "πω" πρώτη εγώ μια που κρατώ το..ποντίκι?
ΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΚΗ...
Γιατί το λέω αυτό?Γιατί έπεσε πολύ βροχή στα μπουμπουκιασμένα κλαδιά και οι χαρταετοί πάρκαραν δίπλα στον καναπέ και παρακολούθησαν την απονομή των 'Οσκαρ!!
Οι περισσότεροι που σηκώθηκαν να βγουν στην ύπαιθρο γύρισαν πίσω στην βάση τους, στην πολυθρόνα και στον καναπέ απέναντι στην T.V.!!! Ρέντα η καλωδιακή, έδειξε "κόκκινο χαλί" -τρελαίνομαι..-σμόκιν ,δανεικές τουαλέτες και ακριβά κοσμήματα-νοικιασμένα,λόγω κρίσης,αλλά ποιος το ομολογεί!-και "ο Μπάρμπα Θωμάς και η καλύβα του" φέρνει ακόμη κόσμο στα ταμεία.
Η Λουπίτα Νυόνγκο βραβεύτηκε για τα 200 κιλά βαμβάκι που μάζεψε ως σκλάβα-συγκινήθηκα αλλά μου πέρασε μόλις την είδα να παραλαμβάνει το βραβείο της-σχέτο μοντελάκι! Η δικιά μου,η Μέριλ Στρίπ ντε, είπε "εγώ δεν πληρώνω" και την καταχάρηκα..!!
Standing Ovation (χειροκρότημα στα όρθια..) της απέδωσα με περισσή χαρά!
Well, για μένα λειτούργησε το "τερπνόν μετά του ωφελίμου"...
Αφού η ΕΜΥ επλανήθη για πολλοστή φορά, όταν ανέφερε πως νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει ΟΛΗ την ύπαιθρο χώρα λόγω του χαμηλού βαρομετρικού που κινείται από την Σιβηρία..Αλήθεια ξέρετε κατά πού πέφτει η Σιβηρία?Εκεί που λες καλημέρα..και ο άλλος την παραλαμβάνει κατεψυγμένη! 
Το κύμα ευτυχώς δεν έπληξε τον προορισμό μας..Έπληξε άλλους..ευτυχώς!
Ολημερίς λιακάδα ευνοϊκή για το "γεωμετρικό έργο μας" κατ΄αρχήν!
Τρέξαμε οικογενειακώς ξέγνοιαστοι και χαρούμενοι στα λιβάδια...βεβαίως χαρούμενα έτρεχαν και κάτι..άλλα αδέσποτα, αγελάδες,μουλάρια ,γαϊδούρια ,ενώ περπατούσαν λεβέντικα δίπλα μας και κάτι πέρδικες ξεθαρρεμένες ,αφού το κυνήγι τους έχει απαγορευτεί,αρκετά "πρόβατα" μιλούσαν εκεί κοντά..έλεγαν τα "δικά τους" στρώνοντας πικ νικ.. ενώ κάτι καλές νοικοκυρές που βγήκαν να μαζέψουν χόρτα αντί να πετάξουν τον χαρταετό γιατί Κούλουμα χωρίς χαρταετό,δε λέει,..έπληξαν εντελώς την ύπαιθρο χώρα μαζί με τις αγελάδες που αφηνίασαν κάποια στιγμή ποδοπατώντας την ολοσχερώς, κατασπαράζοντάς την ανηλεώς και παραδίδοντάς την στον αμέριμνο βουκόλο που βοσκούσε εκεί παραπέρα τα γιδοπρόβατά του,τα οποία με την σειρά τους έπαθαν ίλιγγο στομάχου γιατί έμειναν νηστικά και παρουσίασαν καννιβαλιστικές τάσεις και άρχισαν να γλυκοκυττάζουν την βοσκοπούλα...sorry τον βουκόλο ήθελα να πω.. :P
Τί να σου κάνει και η Παγώνα?..ο βουκόλος δηλαδή..εν πλήρη συγχύσει άρπαξε τα τσοπανόσκυλα και ετράπη εις άτακτον φυγήν!!
Ως αυτόπτης μάρτυρ...ως είθισται και ως το πρωτόκολλο επιβάλει..μην είδα,μηδ άκουσα,δεν γνωρίζω δε τον ακριβή αριθμό των αγελάδων που στην συνέχεια διέφυγαν στον...Αμαζόνιο γιατί στο μεταξύ δίψασαν, ούτε τον αριθμό των...θυμάτων, sorry στρεμμάτων που αποψιλώθηκαν ,ούτε την ηλικία του βουκόλου ο οποίος διατηρήσας την πλήρη σύγχυση ως το βράδυ έφαγε "ήμισυ αρνίον κεκαρυκευμένον και παραγεμισμένον με κουκουναρόσπορον"..
Το βράδυ τόφαγε , το πρωϊ ξύπνησε πεθαμένος και με την απορία "τί δουλειά έχω εγώ πρωϊ-πρωϊ στο living room του Saint Peter?"
Κι όλα αυτά γιατί δεν έφαγε τα..πρέποντα ως το έθιμο επιβάλει..γαρίδες,καραβίδες,αστακούς,χαβιάρι...υπάρχουν τόσα πολλά νηστίσιμα...άτακτο παιδί..!
Με την απορία λοιπόν έμεινε ο βουκόλος και με άλλη απορία εγώ...
Πήγατε τελικά διακοπές?
Τώρα αν μου πείτε όλοι πως πήγατε θα κάψω τα ευγενή δοκίμιά μου και θα πάω εθελόντρια σε ιεραποστολή Κουμφουκιανών καλογρεών στο Τζιμπουτί !
Και για να μην μακρηγορούμε..πού πήγατε το τριήμερο και πώς περάσατε?
Ρωτώ..να μην ρωτήσω?
Σας είπα πως ξεμείναμε από χαβιάρι?..σώθηκε ο καμπανίτης, έπαθαν υπαρξιακή κρίση ταυτότητος οι αστακοί οι καραβίδες και οι γαρίδες και δεν βρήκαμε συμπλήρωμα?
Μην ξεχνάτε ο θυμός..φέρνει εγκεφαλικά και καρδιακά..στην πολυθρόνα ήρεμα λοιπόν και παρακολουθείστε με.. αλλά ποτέ δεν ξεμένουμε από ελπίδες!!..
Κάποτε θα περπατήσουμε και Ημείς το "κόκκινο χαλί"...Σε καλό μας!!!..
Και του χρόνου!!

"LA COMETA",Francisco Goya

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου