Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Από προχθές η Υφήλιος έχει το σχήμα...μπάλας!! 
Μουντιάλ!!
Το κύπελλο των κυπέλλων!!
Κάτι σαν Άγιο δισκοπότηρο του ποδοσφαίρου...!!
Συσχετισμός μάλλον βλάσφημος ,όσο και η εμφάνιση του Βραζιλιάνου Χριστού με φανέλα της Ιταλίας και της Αυστραλίας...όσο και τα σταυροκοπήματα των φιλάθλων στρατεύοντας ο καθένας τον δικό του τον Θεό να κατευοδώνει την μπάλα όταν σουτάρουν οι παίκτες της αγαπημένης τους ομάδος εντός του τέρματος! 
"Panem et circenses"....ελληνιστί "Άρτον και θεάματα" προσέφερε ο αυτοκράτορας στο λαό,...τότε!!!
Θεάματα χωρίς άρτον προσφέρονται σήμερα... 
Μικρολεπτομέρειες θα μου πείτε!!
Τελούμε σε καθεστώς διαρκούς υπνηλίας λόγω κουφόβρασης έτσι κι αλλιώς....
Σιγά μην το καταλάβουμε!!!
Ούτε και το ολόγιομο φεγγάρι δεν απολαύσαμε!!
Προσποιηθήκαμε πως την είδαμε τη σεληνιακή φάση, όπου η σελήνη, φαίνεται “πασιφαής”, δηλαδή όλο το ημισφαίριό της, το στραμμένο προς τη Γη, φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος...κάτι σαν μπάλα από Μουντιάλ!! 
ΜΟΥΝΤΙΑΛ , ΦΙΦΑ ,ΟΥΕΦΑ,..ΘΕΟΣ!!
Ο άνθρωπος είναι το ύφος του, ενίοτε δε και τα ράσα κάνουν τον παπά....ως εκ τούτου πολλοί εξ ημών αγρυπνούν σε πείσμα των υψηλών θερμοκρασιών και της αποπνικτικής υγρασίας παρακολουθώντας την πορεία της μπάλας...η οποία κάνει τα δικά της ...αυτογκόλ και άλλες παρενέργειες λόγω καύσωνα ...ως και το διφορούμενο χαμόγελο της Τζοκόντα κάτι "έπαθε" από την ..."κραυγή" των φιλάθλων! αλλά και η ίδια η"κραυγή του Edvard Munch...κι αυτή κάτι "έπαθε"...  Μήπως να αρχίσω να ανησυχώ σοβαρά για το μέλλον της Οικουμένης?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου