Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ..ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΟΚΝΗΡΙΑ-ΑΦΑΣΙΑ..

"-Έλα.."
Με ..έλα.. και καφέ ξεκινούν όλα.. 
"-Θέλεις να πιούμε έναν καφέ? "..κι εσύ..λες και δεν έχεις πιει 2 καφέδες από τα ξημερώματα ,θέλεις...
..αν θέλεις λέειιιιιι? και βέβαια θέλεις και εύχεσαι να ήξερες κάποια γειτόνισσα να σου φτιάξει κι έναν ακόμη καφέ ελληνικό και να σου πει ..έλα να στον πω! ώστε να ξέρεις από πριν ... πώς θα πάει η νέα σου γνωριμία... 
Κασσάνδρες και μάντισσες επειγόντως να κληθούν ..!!
Η πρόγνωση ως γνωστόν είναι μια δύσκολη τέχνη ιδίως όταν αναφέρεται...στο μέλλον!! Προσγειώνεσαι λοιπόν .. 
Όμως, όταν συμβαίνει αυτό που "προσμένεις" από καιρό όσο τίποτε άλλο...το επεξεργάζεσαι.. και με ζηλευτή ψυχραιμία απαντάς ...
"Ναι, αλλά καλύτερα την επόμενη εβδομάδα... καθότι δουλειές... Παρίσι!! 
Λες Παρίσι..έτσι, για τις εντυπώσεις ..ενώ θάθελες να πεις "-..αμέσως" !!
Φυσικά και δεν πας στο Παρίσι ,αλλά ορμάς ως ταύρος εν υαλοπωλείο στο κοντινότερο spa.. όπου ακολουθείς ένα σχολαστικό beauté.. και βγαίνεις από εκεί.. "La grande bellezza" ... με αστραφτερό παρουσιαστικό αλλά και περιτύλιγμα αμφιβόλου αισθητικής..αλλά τι σημασία έχει για εκείνον?
Έτσι κι αλλιώς από φωτογραφία σε "ξέρει"... 
Είσαι όμως της θεωρίας ότι στη ζωή πρέπει να βρίσκεις κάποιο τρόπο για να χρυσώνεις το χάπι και να μη του κάθεται στο λαιμό του άλλου...
Δεν σε απασχολεί όμως πραγματικά...γιατί η αλήθεια είναι πως η εβδομάδα περνά για σένα αργά και βασανιστικά...δεν έχεις χρόνο για τις σκέψεις του άλλου..
Σκέπτεσαι μάλιστα να αναβάλλεις καμιά εβδομάδα ακόμη ώστε να "ψάξεις" και την γκαρνταρόμπα σου που ενώ έχει αμέτρητα grande "κομμάτια" περιέργως δεν περιλαμβάνει το κατάλληλο!! και τελικά φτάνει η ώρα..Επιλέγεις κάτι σε λευκό γιατί παραπέμπει σε,...νυφικό...και
τον συναντάς σε λάθος μέρος που από το άγχος του επέλεξε σπασμωδικά...ή και επίτηδες...
Κάθεστε άβολα-είναι φανερό- σε άβολες καρέκλες... σου φταίνε όλα..! 
Το σάουντρακ "Λόλα" του Μισέλ Λεγκράντ ..δεν σε μαγεύει...θα προτιμούσες τον Barry White και " I've Found Someone " (αλλά εδώ δεν σε εμπνέει ο άλλος  )...τον Michael Bublé και "The Way You Look Tonight"( αλλά ή η ματιά του πάσχει..ή το spa δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα..  ) ..ή Sinéad O'Connor και "Nothing Compares 2U" αλλά ατύχησες και σ' αυτό...οπότε παίζεις με το καλαμάκι του φραπέ σου γιατί αισθάνεσαι τα χέρια σου σαν ενοχλητικές προεκτάσεις του σώματός σου... και σκέπτεσαι ..ας φέρουν επιτέλους την κόλλα με το διαγώνισμα, έτσι κι αλλιώς αδιάβαστη είσαι κι ας νομίζεις πως έχεις προετοιμαστεί καλά...ας προκύψει κάτι ... οτιδήποτε να σπάσει ο πάγος ..να σπάσει αυτή η αμηχανία!! 
Άσε που δεν μοιάζει με την φωτογραφία του και εκεί που νόμιζες πως τον "ήξερες" ...βρίσκεσαι με έναν ξένο και δεν είναι καν ο παίδαρος που δήλωνε!!...
Θέλεις να πεις δεν είσαι συμβατός με τα "θέλω" μου...αλλά θυμάσαι την ευγενική καταγωγή σου και περιμένεις...
Αμάν ο ήλιος θα καεί πριν δύσει...!!
Βασικά δεν σε ενδιαφέρει ούτε το ύψος ούτε το κόντος -...μην ξεχνάς ,το έχεις δηλώσει-έχεις διαπρέψει και στους κοντούς εξ ίσου καλά και ξέρεις την τέχνη να τον κάνεις να νοιώσει παίδαρος γιατί αποστασιοποιείσαι...τυφλώνεσαι..πώς το λένε? 
Τον κάνεις να νοιώθει παίδαρος...ώσπου να ξυπνήσει το θηρίο μέσα σου και τότε ο κοντός ξανακονταίνει...έτσι απλά...δεν έχεις πρόβλημα..άλλωστε οι κοντοί αναπτύσσουν θεωρίες άμυνας και δεν παθαίνουν τίποτα...γι αυτό δεν ανησυχείς...αλλά επί του θέματος.. κινήσεις ανεξέλεγκτες.. κάτι πας να πεις...κάτι πάει να πει και ο άλλος και ώ του θαύματος!! χτυπά το κινητό του !! ..στιγμιαία ανακούφιση...γιατί καθώς σηκώνεται απότομα και άτσαλα όπως οφείλει ένα αρσενικό ταραγμένο του στυλ "μας πιάσανε" !!.. ρίχνει τον καφέ του πάνω του, απομακρύνεται για να μιλήσει με την ησυχία του κι ενώ ένας σερβιτόρος καθαρίζει..εσύ "καθαρίζεις" τον λογαριασμό κι εκείνον μαζί.. γιατί δεν θέλεις υποχρεώσεις και γιατί το βλέπεις...ΔΕΝ !!!
Περιμένεις να επιστρέψει.. με σαρδόνιο χαμόγελο ..μην φανείς και αγενής και ανυπόμονη και νευρική και σπαστική  και ζηλιάρα γεροντοκόρη .. απλά σιχαίνεσαι τους ανθρώπους που φορούν την θηλιά της υποτέλειας ...και επιτέλους γυρνάει...-αιώνας σου φάνηκε,αλλά δεν το δείχνεις-,ζητάει συγγνώμη..."από το γραφείο ήταν, ο Αλέκος, δεν τον ξέρεις, καλό παιδί...τί λέγαμε? Αλήθεια πώς πέρασες στο Παρίσι?"
.. ξαφνικά γίνεται ομιλητικός ..ενώ εσύ δεν βλέπεις την ώρα ...και λες αφηρημένη "Παρίσι? Ποιο Παρίσι?...α ναι το Παρίσι.. μα όπως πάντα υπέροχο!!"
.."αλλά άργησα πρέπει να πηγαίνω...προέκυψε ένα ταξίδι στο Λονδίνο!!"
..και προσθέτεις.."ο λογαριασμός είναι πληρωμένος!! "... καθώς απομακρύνεσαι αφήνοντας το θύμα αποσβολωμένο πίσω σου.."σκίζεις" τις ατάκες του βοηθού του σκηνοθέτη που είχε διπλώσει επιμελώς μέσα στο μυαλό σου... ενώ ένας κόμπος απροσδιόριστος προσπαθεί να κατέβει τον οισοφάγο σου..και το μυαλό σου κολλημένο στον.. Αλέκο που είναι πιθανόν Αλέκα και πιθανόν σύζυγος... και μετά μου λες πως δεν κολλάς σε λεπτομέρειες.. 
“Αι ειδοί του Μαρτίου” ξαναχτύπησαν κι ας είναι Ιούνιος!! Μια ακόμη "αποφράδα" μέρα για σένα..πέρασε!!
"Βρε χίλιες φορές γεροντοκόρη λες μέσα σου παρά..." δεν το συνεχίζεις...μπορεί και ο άλλος να σκέπτεται το ίδιο..
Κι αν ο γαμπρός δεν έλθει ποτέ? ...
Θα κλάψεις  ...θα κλάψεις  ...μα δεν θα χάσεις και την βλεφαρίδα σου!!!
Τελικά σκέπτεσαι...«Είμαστε μόνοι και μένουμε μόνοι. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να θέλεις κάτι, χωρίς να σκέφτεσαι το κόστος. Υπάρχει λίγη ευτυχία απλά στο να αναζητάς την ευτυχία». 
Άλλωστε όλα τα αληθινά έρχονται με μια ευλαβική σεμνότητα και μας υπογράφουν...κι έχεις κι άλλη ευκαιρία..έρχεται ο Ιούλιος οσονούπω!!!
Ο Καίσαρας μήνας με το βασιλικό αίμα!! 
Το παρελθόν είναι καλός οδηγός για το μέλλον...όταν υπάρχει μέλλον..οπότε τί κάνεις εσύ στο μαγαζί του χαμένου παρελθόντος? Φύγε με μειωμένη...!! φύγε σου λέω...
..και η αυλαία των τύψεων πέφτει...ενώ ο Michael Buble θυμίζει το "You Don't Know Me" ..
"Summer at the park" beautiful artwork by Israel Martinez Art
Thank you Israel Martinez for giving me the opportunity to present your marvelous artwork.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου