Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!!!
Ο Καίσαρας μήνας με το βασιλικό αίμα!!
Κι εσύ μικρή μου δηλώνεις πως δεν έχεις τί να κάνεις και ανακατεύεις τις τράπουλες μήπως και βρεις κανένα γοητευτικό βαλέ...ή χατιρικώς έναν τζόκερ ..το χαρτί για πάσα νόσο και πάσα..@@@@@@@ (...πιπέρι...) την ώρα που τα θερμόμετρα αλλά και οι ορμόνες έχουν βαρέσει κόκκινο και που το σύνδρομο της "άδειας φωλιάς" επιτίθεται και πάλι και σκέφτεσαι..."ποιο είναι το μέλλον της δυναστείας"?της δικής σου δυναστείας φυσικά...και σε πιάνει η αγωνία .. και προσπαθείς να μαντέψεις..όταν ένα πέπλο μυστηρίου περνά μπρος στα μάτια σου..
Αλλά για να κάνεις προβλέψεις πρέπει να είσαι καφετζού, πολιτικός ή αθλητικός συντάκτης , αστρολόγος ή μέλος της Τρόϊκα...  κι αν δεν είσαι καλός σε κάθε περίπτωση υπάρχει φόβος να πάρεις κόσμο στο λαιμό σου... 
Μόνο ως αστρολόγος έχεις μια ευκολία που δεν έχουν οι άλλοι...τα φορτώνεις όλα στον πολύπαθο ανάδρομο Ερμή και καθαρίζεις...αλλά δεν είσαι!!
Ας εξετάσουμε λοιπόν για τί ακριβώς ψάχνεις...
Σου είναι αβάσταχτη η ανεξαρτησία σου?...χρειάζεσαι επειγόντως δέσμευση? ψάχνεις για μια σχέση "express" .. "συστημένη".. ή απλά κάτι να περάσει ο θερμόαιμος Ιούλιος?...
Παραμερίζεις λοιπόν το πέπλο αφού δεν θα σε βοηθήσει επ΄ουδενί να μαντέψεις...και απαντάς δήθεν αδιάφορα...
-Για το μέλλον της δυναστείας..
-Και τί θα πει αυτό?..εκφραστικό γενόσημο ή υποκατάστατο κάποιας γνησιότητας εν τω βάθει, εν τω πολύ βάθει όμως...και ποιός ευκαιρεί να το ψάξει να το βρει?
-Εσύ τα λες αυτά? Αείπαιδη ή παλίμπαιδη ήσουν στην προηγούμενη ζωή σου?
εσύ που παρίστανες τον Πολεμικό ανταποκριτή στο Αιγαίο εν καιρώ ειρήνης?
...αλλά -δεν λέω- το αντιμετώπιζες με την πρέπουσα πάντα σοβαρότητα και ουχί ως άτομο τύπου "είδα φως και μπήκα"..
Δικαιούσαι βέβαια να ανησυχείς γιατί ως τώρα σαν ανυποψίαστη μπεκάτσα βρισκόσουν συνεχώς απέναντι σε μία καραμπίνα και μόλις σε εύρισκαν τα σκάγια κατάστηθα άρχιζες την γκρίνια...
Το «Concierto de Aranjuez» του Joaquin Rodrigo..ελληνιστί «Κονσέρτο του Αρανχουέθ» του Χοακίν Ροδρίγο....μια σύνθεση που όχι μόνο είναι το πιο διάσημο κομμάτι για κιθάρα, αλλά που υπήρξε και το επίσημο μουσικό αριστούργημα του Φρανκισμού....σου φέρνει νοσταλγία..
Το πρώτο μέρος «κινείται από ένα ρυθμικό πνεύμα και μια δύναμη χωρίς κανένα από τα δύο θέματα να διακόπτουν το αδιάκοπο βήμα του»...προχωράς ολοταχώς στο δεύτερο μέρος που «εκπροσωπεί ένα διάλογο ανάμεσα στην κιθάρα και τα σόλο όργανα» (εγγλέζικο κόρνο, όμποε κλπ)...και πας τρέχοντας.. στο τελευταίο μέρος που «φέρνει στον νου έναν αυλικό χορό,-..εδώ στέκεσαι!!!..- στον οποίο ο συνδυασμός ενός διπλού και τριπλού χρόνου διατηρεί ένα πολύ γρήγορο τέμπο μέχρι το τέλος»....και το χορεύεις λέει με...τον βαλέ!! 
Τον βαλέ που όρμησε στην αυλή σου με μια...κατακόκκινη Lamborghini Gallardo...
που σου την δίνει να την βλέπεις παρκαρισμένη και μόνον στην πόρτα σου με τις πόρτες ολάνοιχτες...όρθιες σαν φτερά!!και θα την..ανεχόσουν εδώ που τα λέμε και χωρίς οδηγό!!  και σε αρπάζει με τα στιβαρά χέρια του και χορεύεις..τον αυλικό χορό στην αυλή σου!!!!
Περιγράφει δε το κονσέρτο, ως ένα έργο «που συλλαμβάνει το άρωμα από τις μανόλιες, το τραγούδι των πουλιών και το ανάβρυσμα των σιντριβανιών» στους κήπους του Αρανχουέζ.'..
Εσύ δεν βλέπεις και δεν διαθέτεις τίποτε απ΄όλα αυτά ..εισπνέεις απλά και βαθιά φρέσκο καθαρό ....άνθρακα εκεί που μένεις και ξαφνικά ερωτεύεσαι... 
Τί σου κάνει λοιπόν ένας ήχος κι ένα αμάξι...!! ..άντε και ένας βαλές..έχει κι αυτός μερτικό στις δοξασμένες ψευδαισθήσεις σου...και πώς θα βρεις το δρόμο της επιστροφής αν έχεις χαθεί?
-Ποιόν ερωτεύτηκες φιλενάδα?...γιατί στην περίπτωσή σου δεν έχει σημασία το πρόσωπο...αλλά η διάθεση..νομίζω!!
Άποψη ανωριμότητας θα μου πεις..
Εφήμερη δόξα...διαπιστώνοντας πως είναι ένα απλό πυροτέχνημα εσωτερικής κατανάλωσης...και τί να πεις εδώ?
Δέστε τις ζώνες σας ή λύστε το ζωνάρι σας? Μια λεπτή γραμμή άλλωστε διαχωρίζει τον μαχητή από τον πολεμιστή!!
και δεν είμαστε Αμερική με το τόσο διαδεδομένο εκεί online dating .. και το σύμπαν είναι τυφλό στον πόνο μας και κουφό στον θρήνο μας αν και κάποιες στιγμές τα παιχνίδια της ζωής, μας κάνουν να πιστεύουμε πως ίσως κάπου στο Σύμπαν υπάρχει μια αόρατη δύναμη που κινεί τα νήματα..
Μακάρι να βρεις το δικό σου αληθινό μονοπάτι μικρή μου...γιατί με 2 βήματα μπροστά κι ενάμισι πίσω..το μέλλον σου δυσδιάκριτο και αόρατο!!
Να σου θυμίσω πως υπήρξαν και στο παρελθόν νύχτες χωρίς ύπνο, αφού δεν ήξερες καλά καλά σε ποιο νομισματικό καθεστώς θα ξυπνήσεις...αν θα ξυπνήσεις...και σε ποιο πλευρό θα ξυπνήσεις.. Δεξί...αριστερό..μπρούμυτα...ανάσκελα? και δεν είσαι και καλή πηδαλιούχος δια τας λοιπάς τεχνικάς υπηρεσίας...
Αλήθεια..ξέρετε από τρακτέρ? Δύσκαμπτο μηχάνημα!!!...γιατί μπορεί να γεωμετρώ τη γη ...αλλά δεν την σκάβω κι όλας!! Δυσκολεύομαι να κατανοήσω την λειτουργία του.. 
ηθικό δίδαγμα:
H αιδώς μπορεί να σώσει την τιμή της αλήθειας...και η διδαχή από καθέδρας είναι πάντα χρήσιμη στους νέους...γι αυτό άλλωστε εγώ κάθομαι εδώ κι εσύ μικρή μου πρέπει να χτυπάς για να μπεις...για να πάρεις το μάθημά σου...αν το πάρεις! 

art by Leonid Afremov
CLASSICAL TANGO - Acrylic Painting on Canvas by Afremov Size 24" x 30"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου