Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ...αισθάνομαι την ανάγκη να σας θυμίσω ένα παλιότερο "δοκίμιό μου" λιγάκι διασκευασμένο...(το από 3 Αυγούστου 2014) !!
~~~
"UN MENTEUR invétéré"
ή ..Ο ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΣ ψεύτης !!
ή ..The Adventures of Baron Munchausen !!
~~~
Είναι γνωστές λίγο-πολύ σε όλους σας οι ιστορίες του φαντασιόπληκτου βαρόνου Μινχάουζεν ο οποίος ήταν υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο και πρόκειται για τον βαρόνο Κάρολο Φρειδερίκο Ιερώνυμο Φον Μινχάουζεν, αλλά και τον πρωταγωνιστή του γνωστού βιβλίου του Rodolfo Enrico Raspe , ελληνιστί Ροδόλφου Ράσπε, που γράφτηκε στα 1875 !!
Για την ιστορία, υπήρξε μισθοφόρος αξιωματικός του ρωσικού ιππικού, που πολέμησε κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου. Μετά την αποστρατεία του λοιπόν συνήθιζε να διηγείται σε φίλους και γνωστούς με εμφαντικό έως και υπερβολικό τρόπο τα συχνά φανταστικά στρατιωτικά του και άλλα επιτεύγματα σαν τους κυνηγούς ή τους πολιτικούς..ξέρετε, κάτι που τον κατάστησε, σταδιακά πασίγνωστο και πολλοί συγγραφείς - ακόμη κι εγώ !! - αποφάσισαν να ασχοληθούν μαζί του και γενικότερα με την συνομοταξία!!
Μes amis, για να μην μακρηγορώ - έχουμε και φόρτο εργασίας emoticon tongue - θα σας γράψω τούτο, που ίσως φανεί χρήσιμο στους επίδοξους Φον αφενός ,στα θύματά τους αφετέρου...που χάριν ευγενείας θα τους λέμε ακροατές , για να μην κλαίνε μετά και μου διαμαρτυρηθούν πως δεν τους προειδοποίησα...να γίνουν ανθρώπινοι ανιχνευτές ψεύδους!! emoticon cry
Alors, για να αφήσετε την αvenue της χοληστερίνης που λόγω των ημερών παρελλάσσατε ομαδικώς και να μπείτε στην avenue του ψεύδους και να παραμείνετε ένα διάστημα έστω - όσο χρειαστεί για να πεισθεί το υποψήφιο..θύμα- οφείλετε να ακολουθήσετε κάποιους κανόνες .
Έχει όπως κάθε boulevard τους δικούς της κανόνες κυκλοφορίας ..ώστε να γίνετε ένας καλός ψεύτης που θα αργήσει το κατά δύναμιν να ξεσκεπαστεί , γιατί θα ξεσκεπαστεί...δεν υπάρχει περίπτωση...απλά είναι θέμα χρόνου προπόνησης και...ποιότητος του ψεύτη...κι εδώ προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα, αλλά από την άλλη να βοηθήσουμε και τους ανυποψίαστους ιθαγενείς της ενδοχώρας και κυρίως της επαρχίας που κινδυνεύουν να καταπιούν το ψέμα αμάσητο και να πνιγούν στο...κλάμα!! emoticon cry
Να αφυπνιστούν με λίγα λόγια !
Bon d'accord, vous mentez..ψεύδεστε και δεν θα εξετάσουμε τον λόγο, είναι τόσοι πολλοί άλλωστε..από συνήθεια (για το έθιμο), από συμφέρον (για το πάπλωμα) από τυχοδιωκτισμό, για αστείο, για να προσφέρετε αισιοδοξία..ή για προσωπική σας επιβεβαίωση...κ.α. μερικοί μάλιστα σταυρώνουν ακόμη και τα δάκτυλά τους πίσω από την πλάτη τους, όταν φτάνουν στο σημείο να το..σερβίρουν..γι αυτό να προσέχετε πού βάζουν τα χέρια τους !!
Πιστεύουν, ίσως, ότι με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται να προσπερνούν τους κανόνες κανένας δεν θα τους κρίνει...και απαλλάσσονται της αμαρτίαςemoticon angel
Προαπαιτούμενα λοιπόν..
α.ΜΝΗΜΗ..
αποφεύγετε τις μετωπικές ,τις κακοτοπιές και τα αδιέξοδα και φτάνετε σώοι στο σπίτι σας ,μόνον εάν και εφόσον την διαθέτετε !!
Εσάς που σας επισκέφθηκε ο Alois, ή Al , πριν την ώρα σας , ο Aloysius Alzheimer μπρε , απορρίπτεστε, μην δοκιμάσετε καν ,οπότε αγιάζετε θέλοντας και μη. emoticon angel
β.ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ..
(δεν απαιτείται ανάλυση ,το γνωρίζετε το άθλημα emoticon kiss )
γ.ΔΙΑΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΒΛΕΜΜΑ..
και ει δυνατόν, καρφωμένο κατευθείαν μέσα στα μάτια του θύματος, στο βολβό -sorry ,του συνομιλητή ήθελα να πω- αν δεν το "έχετε", καλλιεργείστε το,αν πάλι δεν αποδίδουν οι προσπάθειές σας ,μην μπείτε καν στον κόπο..είστε χαμένος από χέρι..
δ.ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ
προπονηθείτε γιατί θα σας χρειαστεί... τύπου "Τί ερώτηση κι αυτή...πού να θυμάμαι τώρα..."..πείθει !! άνθρωπος είσαι ,ξεχνάς που και που.
ε.ΣΙΩΠΗ...
Ο κόσμος είναι μικρός,οι συμπτώσεις σατανικές και καραδοκούν
Προτιμήστε την σιωπή για να αποκρύψετε την διπλή σας ζωή και λοιπά δρώμενα ό,τι τέλος πάντων έχετε να κρύψετε...
Το πολύ μπλα μπλα θα σας προδώσει..
Βέβαια το μπλα μπλα πιάνει στους ερωτευμένους...Τα πιστεύουν όλα!!
ζ.ΠΟΤΟ και ΨΕΥΔΕΣΘΑΙ
Αυτά δεν πάνε ποτέ μαζί...
Κανόνας...θα τα ξεράσετε όλα και χωρίς να σας δείρουν!!
Αποφύγετε τις υπερβολές λοιπόν..
η.ΦΑΝΤΑΣΙΑ
Ιδού το σωστό γήπεδο να αναπτύξετε όσα συνέβησαν, όσα νοιώθετε και όσα θα θέλατε να συμβούν...ως τετελεσμένα..ως γινωμένα.
Αναπτύξτε την φαντασία σας , δεν την εκπαιδεύσατε μόνο για τις εκθέσεις του δημοτικού..!! για να φτάσετε στο σπίτι σας λοιπόν σώοι...χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά και καρούμπαλα γιατί οι γόβες στιλέτο είναι αποδοτικές...
θ.ΡΙΣΚΑΡΕΤΕ ΤΟ ΨΕΜΑ...
σε ειδικές περιπτώσεις ..Άλλωστε κάθε μεγάλη αλήθεια είναι αρχικά καταδικασμένη να μοιάζει με ψέμα..και ίσως ξεστομίζοντας ένα "ειδικό" ψέμα να απαλύνετε μια σκληρή πραγματικότητα που θα πλήγωνε κάποιους που αγαπάτε πραγματικά...
Ίσως η διαφάνεια να είναι προτέρημα ,αλλά όχι με κάθε κόστος.
Τη στιγμή όμως που η απόλυτη ειλικρίνεια προς τον άλλο κινδυνεύει να γίνει σαδιστική, κυνική και επώδυνη , το ψέμα μοιάζει σαν άγραφη συμφωνία..
Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το ψέμα υπήρξε το πλέον εξευγενισμένο όπλο στη μάχη της γοητείας.
Φταίει ίσως που ζούμε στην εποχή των ψεύτικων οραμάτων..
Καμιά φορά, ένα πούρο δεν είναι παρά ένα πούρο είπε ο Sigmund Freud..και αναλύστε το μόνοι σας...μην τα περιμένετε όλα από μένα πχια !!
..άλλωστε έχω ένα θεματάκι με τον Μπρούς και πρέπει να το λύσω..τόλμησε να με αμφισβητήσει !!
ΥΓ.Γνωρίζετε οι περισσότεροι τα «Κατά συνθήκην ψεύδη” τίτλο του περίφημου έργου του Μαξ Νορντάου ...
Ο κατά συνθήκην ψευδής άνθρωπος ο οποίος ζει σε δυο διαστάσεις, την «εσωτερική” και την «εξωτερική” .. ζει με τον εαυτό του και με τους άλλους..
Αλλ’ ενώ η επικοινωνία με τον εσωτερικό του κόσμο δε γίνεται με κανένα ορατό μέσο, για την επικοινωνία του με τον εξωτερικό χρησιμοποιείται η συμπεριφορά, που είναι βέβαια ορατή αλλ’ όχι πάντα κατανοήσιμη.
Κατανοήσατε? emoticon smile


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου