Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

"Και κάθε βράδυ θα σκαρώνω μια ιστορία
που θα'χει ήρωα τον άλλο μου εαυτό...."
Alkuoni Papadaki/Αλκυόνη Παπαδάκη

O ΛΟΥΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ

Μονόπρακτο..έτσι για ενημέρωση,είναι ένα σύντομο θεατρικό έργο που διαδραματίζεται σε μία πράξη ή σε μία σκηνή..και όχι πάντα στο..σανίδι..παίζεται και στην παραλία,..βέβαια !!
Αρκεί να υπάρχει μια λουόμενη και ένας λουόμενος, λούστης χάριν συντομίας !!
Τα μονόπρακτα λοιπόν που λέγαμε τείνουν να είναι απλούστερα και έχουν λιγότερα αντικείμενα,σκηνικά και πρωταγωνιστές (...μερικές φορές μόνο έναν).
Έτσι απλά..
Σήμερα όμως είχαμε δυο..
Συννεφιασμένος ο Αττικός ουρανός ,αλλά εμείς επιμένουμε να πάμε σε μια παραλία, Ιούλιος γαρ, τραπεζάκια έξω, ξαπλώστρες και ομπρέλες στην θέση τους και βρισκόμαστε πάραυτα παρκαρισμένοι σαν σαρδέλες στην χρυσή αμμουδιά..γιατί και οι άλλοι σκέφθηκαν το ίδιο με εμάς.
Ο κοινός νους γαρ..
Εγώ είμαι η λουόμενη -ας πούμε- και ψήνομαι σε μια ξαπλώστρα...και μπαίνει στη σκηνή ο formidable λουόμενος και σουλατσάρει πάνω κάτω στην παραλία -αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος του-και με το αετίσιο βλέμμα του ψάχνει για το "θύμα"..Το κυνήγι του κροκόδειλου τώρα δικαιώνεται..
Ο καημένος, δουλεύει ένα χρόνο για να βρεθεί στην συγκεκριμένη παραλία και απωθημένο του φέτος επιτέλους να βρει το ταίρι του.. 
Όνειρο θερινής νυχτός θα μου πείτε γιατί μπορεί να είναι ψηλός ,γοητευτικός με γκρίζους κροτάφους ,έπιασε όμως και τα 60 και το silver allert με τον τηλεβόα τον φωνάζει "ηλικιωμένο" και τον εκθέτει ανεπανόρθωτα..έχετε ακουστά περί "εξαφάνισης ηλικιωμένου ετών 60" και στις μικρές δεν αρέσει η συγκεκριμένη ηλικία, τις μεγάλες δεν τις θέλει αυτός..και το πορτοφόλι -για να παραβλέψουν οι μικρές-σε κατάσταση φυλλοξήρας! Με ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στις σαρδέλες και θυμάται την μοναδική άσκηση γυμναστικής που ξέρει...ρούφηγμα της κοιλιάς...και την εφαρμόζει αμέσως !! 
Και τί δεν είδαν οι γαλάζιοι φακοί μου επαφής! Θαύμασα η αλήθεια είναι αμέσως και του χάρισα μειδίαμα !! κέρδισε πόντους και γοητεία..κέρδισα ice tea με καλαμάκι για τους ηλεκτρολύτες μην πάθουμε κράμπα! 
Ο "δυναμικός" άνδρας οφείλει να ντύνεται ή να γδύνεται ακόμη και στην παραλία με απότομες κινήσεις..ένα εξάρτημα ιστιοπλοΐας (που είναι άσχετο) να κρέμεται από το δασύτριχο και ιδρωμένο στήθος του..γιατί του προσδίδει το κύρος του κομάντο και καθώς το βλέμμα του σε ακτινογραφεί δήθεν αδιάφορα ,οφείλει να κάνει και έξυπνες ερωτήσεις..
-Τί ζώδιο είστε?..
-Τίγρης στο Κινέζικο..
-Θυελλώδης,γοητευτική,έξυπνη ,δεν περνά απαρατήρητη,ξεχωρίζει στο πλήθος...
ακόμη και ξαπλωτή!
Καλέ μη μου λες!! θαύμασα...
Η ακτινογραφία αποδίδει..με συγκινεί η διαπίστωση πως η 1.83 δείχνει το ίδιο και ξαπλωτή! βαρυσήμαντο το διάγγελμα..διαβασμένος ο λουόμενος..!
Συμφωνώ πάραυτα...χαλάω εγώ χατήρια?..κι αισθάνεται άρχοντας και κερδίζω το δεύτερο αναψυκτικό για τους ηλεκτρολύτες..
-Έχετε επίπεδο και πολύ καλό γούστο..λέω σεμνά,ενώ συνεχίζω να χτίζω στην άμμο..  -για να μην ξεχνώ την τέχνη μου- και ρωτώ..
-Εσείς?
-Παρθένος..
-Πολύ?
Τί τόθελα? Μικρή ερώτηση, μεγάλο νόημα..συννέφιασε ακόμη περισσότερο ο Αττικός ουρανός και ο στομφώδης, αυτάρεσκος, στο βάθος πάντα αφελής και επιπόλαιος Παρθένος-λούστης επιδεικνύοντας το πραγματικό ήθος και ύφος του Έλληνα,συννέφιασε επίσης.. κι άστραψε και "τα βρόντηξε"..
Δυσκολεύομαι να παρκάρω την Rolls-Royce στα στενά της Ακρόπολης και σκέπτομαι σοβαρά να την πουλήσω..ενώ στο Salt Lake κατέβαινε με ένα ηγεμονικό μεγαλείο..!! Νοσταλγώ εκείνες τις μέρες..
Ανάλυση κατάστασης:απελπιστική.Αλλάζω πλευρό..
art by Eric Zener

Φωτογραφία: http://www.poetsandartists.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου