Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Από τον καιρό του big bang ,την "Μεγάλη Έκρηξη" ,πριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια ...Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!!
Τον ήλιον της τεχνολογίας εννοείται, όχι της φύσης ή της δικαιοσύνης..Εκεί είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα..
'Έχουμε δει δηλαδή τον εξπέρ των computer να πατάει τρία, το πολύ τέσσερα πλήκτρα και να εμφανίζεται πάραυτα στην οθόνη το αυτοκίνητο του ..κακού μυριάδες μίλια μακριά· ενίοτε δε βλέπουμε τον καημένο τον κακό να προσπαθεί ν’ αλλάξει λάστιχο και να μην έχει γρύλο...ή να προσπαθεί να τηλεφωνήσει ένα vital σημασίας τηλεφώνημα και να έχει ξεμείνει από μονάδες.. 
Όσο για τις τηλεφωνικές του κλήσεις και στα βάθη του ωκεανού να έχει πετάξει το κινητό του, αγρίως κοπανισθέν με ..βαριοπούλα, ο εξπέρ μας τις ανασύρει όλες με δύο, το πολύ τρία χάδια στο πληκτρολόγιο· ακόμα και όσες σκεφτόταν να κάνει ο κακός και δεν πρόλαβε...  ..
Κι ενώ συμβαίνουν τέτοια παράξενα στον κόσμο...εμάς μας απασχολεί το αν υπάρχει κάτι που να κρατάει για πάντα..
Υπάρχει αλήθεια? Κάτι...!! οτιδήποτε..!!
Το καλό..το κακό..η (στιγμιαία) ευτυχία..η (απέραντη) δυστυχία..το φως που αργοσβήνει..το σκοτάδι που γίνεται διάφανο..η χαρά που χτυπάμε ξύλο μήπως και τελειώσει..η λύπη που εγκαθίσταται κάτι παραπάνω ,αλλά κι αυτή πρόσκαιρη είναι..ο φόβος..η αλήθεια..το ψέμα..(εδώ κάντε στάση μακράς διαρκείας..)η πίκρα ..ο θυμός..η πείνα...το μεγάλο φαγοπότι..!!
Τίποτα μόνιμο...αλλά και ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!
Όμως ανακάλυψα -ίσως κι εσείς-πως υπάρχει κάτι που κρατά περισσότερο απ΄όλα..ίσως και για πάντα..ίσως όσο ζούμε...και δεν εννοώ την υπομονή, έχει όρια αυτή και μάλιστα περιορισμένα!! 
Εννοώ τη δύναμη!! Τη δύναμη που έχουμε μέσα μας να ξεκινάμε καινούργια πράγματα που επίσης δεν θα κρατήσουν για πάντα..Τη δύναμη που έχουμε ξέροντας εκ των προτέρων πως όταν κάνουμε νέα ξεκινήματα ταυτόχρονα βάζουμε και νέους επιλόγους..
Ξέρουμε επίσης πως δεν γίνεται να προεξοφλήσουμε από την αρχή το τέλος.. και το «φέρνω τα Χριστούγεννα ένα μήνα πιο νωρίς» για να προλάβουν να εκπληρωθούν οι πόθοι μας είναι χαμένος χρόνος μέσα στον παιδαριώδη συναισθηματισμό της ουτοπίας...
Η δύναμη που την διαπιστώνεις συνήθως the hard way...τότε που το "πάντα" γίνεται συνώνυμο με το "ποτέ ξανά"...
Αυτή είναι όμως και η μαγεία που μας κρατά ζωντανούς ..."για πάντα"!!!!
Oπότε χαλαρώστε..!! Δεν πάμε ακόμη για την Πόλη..!!
και καλό Σαββατοκύριακο!!art by Jonathan Yeo..
Group exhibition PULP opens tonight at the Outsiders Gallery in Newcastle, until 29 March. An exhibition that featuring works on or involving paper by Lazarides most sought after artists as well as introducing some new ones. If the urban genre is your thing then this show may interest you. The show includes three of Jonathan's recently released uniquely hand finished prints, including ‘Sienna'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου