Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

DON'T BITE (the dust) and STAY FOCUSED "
...because the OSCAR goes to... ΔΗΘΕΝ" 
Η Ελλάδα μας, αυτή η υπέροχη αγαπημένη χώρα δεν είναι μόνο δαντελωτές παραλίες με χρυσή αμμουδιά, ξαπλώστρες, χρωματιστές ομπρέλες ,άρωμα αντηλιακού , frozen margaritas και λοιπά κοκτέιλς  , αναψυκτικά και γιγάντια ηχεία με εξ ίσου γιγάντια ντεσιμπέλ να σου φέρνουν βαθιά μέσα στο λαβύρινθο τον Barry White να σου λέει "Just The Way You Are" και φυσικά εσύ δεν μετακινείσαι ούτε εκατοστό πάνω στην ξαπλώστρα σου..απολαμβάνεις το .. way you are .. και την φαντασίωση!!!..ενώ το 4x4 σε περιμένει παρκαρισμένο όσο πιο κοντά γίνεται στην παραλία ώστε να μην χαλάσεις και το χρυσό κόθορνο...δεν κάνει...και λίγο πιο έξω το απαραίτητο γκάτζετ του ελληνικού καλοκαιριού, το σκάφος!! και να αναρωτιέσαι " μα γίνονται διακοπές χωρίς ούτε ένα ..φουσκωτό ? πώς μπορεί ο ευσεβής λαός χωρίς τοιούτο?".. 
Για ορισμένους από μας η αγαπημένη χώρα μπορεί να είναι αυτή...για τους άρχοντες δηλαδή  ..για όλους τους άλλους όμως και εννοώ τους ιθαγενείς της ενδοχώρας όπως έχουμε προείπει σε προηγούμενα .."δοκίμια", είναι μια άλλη πατρίδα εξ' ίσου αγαπημένη ,αλλά χωρίς ομπρέλες, χωρίς αντηλιακό , χωρίς 4χ4, χωρίς σκάφος ,χωρίς οίκημα εξοχικό με πισίνα , ελληνική σημαία και άλλα αξεσουάρ.. Παρεμπιπτόντως ,όπου βλέπετε ελληνική σημαία .. εκεί και το αυθαίρετο!! 
και χωρίς ...το μαρτύριο των γιγαντιαίων ηχίων...χωρίς Barry White και φαντασίωση δηλαδή!!!
Οποία η θέση μας στην κοινωνία δηλαδή!! αλλά μαγιό και πετσέτα θαλάσσης έχουμε...και ψάθα και καπέλο και ομπρέλα και κορμάρα οι πλεονεκτικοί !! 
αν υπάρχουν αυτά τα "βασικά" λοιπόν σας έχω και την λύση...έχει και για εμάς...
Κατ΄αρχήν don't bite !!! και stay focused !!!
Διαλέγετε μια τυχαία παραλία, κακοποιημένη ελαφρώς...ανεκμετάλλευτη ..ξέρετε .. απ΄αυτές με τα αποτσίγαρα χωμένα βαθιά στην άμμο, άδεια κουτιά αναψυκτικών και άλλα σκουπιδάκια...καθότι ο Έλλην την παραλία αυτή την ταυτίζει με τον εαυτόν του, είναι "δική του" σου λέει όταν δεν ανήκει σε κάποιον άλλον..και την κάνει ότι θέλει.. 
Παρκάρετε εκεί τα υπάρχοντά σας και απολαύστε τα μακροβούτια σας στα καθαρά νερά της πατρίδας που αγαπήσατε όσο τίποτα άλλο στον κόσμο... ψηθείτε κάτω από τον υπέροχο Ελληνικό ήλιο -κυκλοφορεί ο ίδιος σε όλη την επικράτεια-βάλτε και το αντηλιακό σας για προστασία ...πάρτε και ύφος ΔΗΘΕΝ "είμαι στην παραλία των αρχόντων και δεν το έχω συνειδητοποιήσει" και η φαντασίωση δεν θα αργήσει..το OSCAR δικό μας είναι !!
Αλλά..υπάρχει και αλλά..αν θέλετε να υφίστανται αυτές οι παραλίες και τα επόμενα χρόνια ,γιατί μαντεύω,εκεί θα την βγάλουμε εμείς οι ιθαγενείς κάντε και κανένα καθαρισματάκι ..αν διευκολύνεστε ..και κυρίως μην της φορτώνετε περισσότερα απ΄ότι έχει ...και καλά μπάνια!!
..επιτρέπεται χειροκρότημα μόνον Standing Ovation (χειροκρότημα ..στα όρθια..)!! 
Thank you Arturo Samaniengo
Pilgrimage North

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου