Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

"Το ότι ερωτευόμαστε τόσο απότομα οφείλεται μάλλον στο ότι η διάθεση για έρωτα έχει εκδηλωθεί πριν δούμε το προσφιλές πρόσωπο – η ανάγκη επινοεί τη λύση της. Η εμφάνιση του προσφιλούς προσώπου δεν είναι παρά το δεύτερο στάδιο στην προγενέστερη ανάγκη να ερωτευθούμε. Η ερωτική μας πείνα αρπάζεται από τα δικά του χαρακτηριστικά και η λαχτάρα μας στερεοποιείται πάνω του."
Alain De Botton (Αλέν ντε Μποτόν) : ΜΙΚΡΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
* O Alain de Botton είναι Ελβετός συγγραφέας, φιλόσοφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής και ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα βιβλία και οι τηλεοπτικές εκπομπές του πραγματεύονται σύγχρονα θέματα τονίζοντας τη σχέση της φιλοσοφίας με την καθημερινότητα. Σε ηλικία 23 ετών, εξέδωσε τη Μικρή φιλοσοφία του έρωτα, η οποία πούλησε δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Άλλα ευπώλητα βιβλία του είναι Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου, Περί του κοινωνικού status, και Η αρχιτεκτονική της ευτυχίας .Τον Αύγουστο του 2008, ίδρυσε μαζί με άλλους ένα νέο εκπαιδευτικό κέντρο στο κεντρικό Λονδίνο το Σχολείο της Ζωής Το Μάιο του 2009, ήταν ένας εκ των ιδρυτών ενός νέου αρχιτεκτονικού οργανισμού ονόματι Living Architecture. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, ο Αλέν ντε Μποτόν ανακηρύχθηκε επίτιμος εταίρος του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων ως αναγνώριση των υπηρεσιών του στην αρχιτεκτονική. Το 2011, ο Αλέν ντε Μποτόν εξελέγη Εταίρος της Βασιλικής Εταιρίας Λογοτεχνών.
~~~~~~~~~~~~
KI AN ΠΈΣΩ..ΘA' ΝΑΙ HAPPENING !!
Από μένα τώρα τί περιμένετε να πω επειδή είμαι ο εκτελεστής ?
Ε λοιπόν, συμφωνώ κι εγώ με τον "συνάδελφο" Αλαίν και συνιστώ να ανοίξετε όλοι τα inbox σας να το επιβεβαιώσετε και να το επικυρώσετε μαζί !
Αυτό καλή μου λέγεται .. αποστολή αυτοκτονίας και είναι λίαν γαργαλιστική ιδέα καθότι το ζειν επικινδύνως πολλοί ηγάπησαν , αλλά και το.. τρώγοντας εξ αποστάσεως περισσότεροι !
Γροθιά στο υπογάστριο η όλη ιστορία !
Πώς συνάπτεται λοιπόν μια σχέση και μια αγάπη -γιατί όχι?- όταν έχουμε διάθεση to have some romance , όταν είμαστε οι περισσότεροι μέσα στο Φ.Β. 26 ώρες το 24ωρο?
Τα τεκταινόμενα λοιπόν οφείλουν να συμβούν πίσω από τα φώτα της ράμπας .. πίσω από το παραβάν .. που για λόγους.. αισθητικούς και ευγενείας το λέμε inbox .. και έχει εξελιχθεί σε life style τελευταία !
Κι όλα αυτά .. λόγω μιζέριας στην εκ του σύνεγγυς επικοινωνία..
Οι προϋποθέσεις λοιπόν χτίζονται προσεκτικά .. βήμα βήμα ..
Προσέξτε τις λεπτομέρειες ..
Βάζουμε το καλό μας χαμόγελο που θα παραπλανήσει .. βάζουμε και ένα φίλτρο -για όσους γνωρίζουν την τέχνη- βάζουμε και τα καλά μας.. -από γούνα και πάνω, μην μας περάσουν για ότι,κι ότι -κολόνια δεν χρειάζεται- ..και βούρ για φωτογραφία !
Αν δεν μας βγει καλή παρ΄όλες τις φιλότιμες προσπάθειες .. βάζουμε μια περσινή .. και προπερυσινή δεν βλάπτει .. τουναντίον!
Βοηθά στην παραπλάνηση ..
Διαφυλάσσουμε δε την νέα που δεν μας άρεσε, ως κόρην οφθαλμού για του χρόνου .. τότε θα μας φανεί εξόχως υπέροχη συγκρίνοντας τις .. bags (σακούλες ..) κάτω από τα μάτια με αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη.. -εξελίσσονται κι αυτές βλέπετε- γράφουμε και πάνω "frangile" (εύθραυστο .. για περισσή φροντίδα) και νάμαστε πρώτη μούρη στο Φ.Β. θυελλώδης, γοητευτική λίγο τρελούτσικη, ταύρος εν υαλοπωλείο όταν πρέπει -να μην μας πάρουν και τον αέρα-καλοπροαίρετη και εγωκεντρική !..
Kάτι μου θυμίζει τώρα όλο αυτό.. αλλά δεν θα το σχολιάσω .. κινδυνεύω να βρεθώ "εκτός θέματος" και να μην μου βάλετε το 10 το καλό και δεν θέλω χάρες!! δεν κυνηγώ αρνητικές πρωτιές και το γεγονός ότι είμαι .."όμορφη" και το ξέρω -εσείς μου το μαρτυρήσατε- με καλεί συνεχώς να αποδείξω πνεύμα !! και πάμε παρακάτω..
Αν πάλι δεν υπάρχει ούτε προ 10ετίας φωτό βάζουμε μια θάλασσα.. ένα μπουκέτο λουλούδια .. που δίνουν και το στίγμα .. έναν γάϊδαρο που υπονοεί την εργατικότητά μας .. ποτέ σκύλο -θα μας νομίσουν τεμπελόσκυλο- .. ανεβάζουμε και πέντε δέκα αποφθέγματα σοφών ανδρών και κάτι από Νίνα Ρίτσι για να εκπέμψουμε .. θηλυκότητα, ανεβάζουμε και "feeling good" με Nina Simone από το you tube για ατμόσφαιρα .. ρίχνουμε μια τελευταία ματιά στον καθρέφτη με βλέμμα κάτι από Nina Dobrev (μοντέλα) ,προσθέτουμε ότι άλλο βγαίνει σε .. Νίνα emoticon grin .. συν .. θα είναι και περιμένουμε σαν την λέαινα το θήραμά της .. να γίνει το θαύμα.!!
Φροντίστε να εξοντώσετε τυχόν εχθρούς μπλοκάροντάς τους .. για έλλειμμα αλληλεγγύης και πάμε!!
Το κυνήγι της αλεπούς , έθιμο 300 και πλέον ετών απαγορεύτηκε .. εκείνη δεν το ξέρει όμως και κρύβεται, όχι όμως και του λύκου! .. εσύ τον είδες , εκείνος όμως σε είδε πρώτος λέει η γιαγιά μου ..!! και ιδού ο νυμφίος έρχεται πάντα κούκλος, υπέροχος, ευγενής.. καλοσυνάτος, 10 χρόνια μικρότερος απ΄ότι είναι ,ανάπηρος συναισθηματικά αλλά τάζει κιόλας ο κακούργος -ξέρει πως μας αρέσει το παραμύθι- δεν είναι συμβατός με τα θέλω μας αλλά δεν πειράζει .. μάλλον δεν καταλάβαμε καλά τί ήθελε να πει ..!
Πάντα υπάρχει άλλοθι !
Στο κάτω κάτω ΕΜΕΙΣ θέλουμε να αγαπήσουμε .. το λέει και ο ALAIN DE BOTTOΝ -που ξέρει πολλά αλλά δεν τα μαρτύρησε όλα- ο άλλος απλά το εκμεταλλεύεται και στο κάτω-κάτω της γραφής τί μας νοιάζει δηλαδή τί θέλει ο άλλος , δικό του πρόβλημα !
Εσύ κυρία μου έχεις μια ιδεολογία .. ο άλλος μια ιδεοληψία .. δεν είναι τόσο κακό .. στην αρχή τουλάχιστον..!!
Πότε τελειώνει μια τέτοια σχέση? Όταν βρεθείς ανάσκελα στα πατώματα και θρηνείς το .. όνειρο μπρούμυτα!! Όταν η νύχτα γίνει κλινοσκέπασμα αμφιβόλου θέρμης και η αλήθεια πέσει σαν παγωμένο νερό στην πλάτη σου ..
Περιθώρια επανασύνδεσης μηδαμινά .. μόνον όταν υπάρχει οφειλή, ανοιχτές υποσχέσεις, όταν το σενάριο το απαιτεί και με την σύμφωνη πάντα γνώμη του σκηνοθέτη, για να μην πω και του κοινού και μην ξεχνάτε να επαναλαμβάνετε σε τακτά διαστήματα..." Kι αν πέσω .. θα'ναι happening !.. ".. να προσέξετε μόνο ο Ερμής να μην είναι ανάδρομος ούτε ελαφρώς και πλησιάζουν οι Αποκριές, το νου σας στους μασκαράδες !
Άλλωστε πάνω στην κόψη του γκρεμού πορεύεται η Αγάπη..
Παράπονο κανείς? No one !
"la promessa" "η υπόσχεση" art by Francesca Strino 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου