Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

«ΠΑΝΤΩΝ ΕΡΓΟΝ ΕΣΤΊ , ΤΟΥΣ ΑΓΑΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΜΗ ΛΗΘΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΝΑΙ ΒΥΘΟΙΣ»
ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ! Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΜΕ.
Οι Έλληνες είναι ένας λαός που ισχυρίζεται ότι προέρχεται από κλασσικούς ΥΠΑΡΚΤΟΥΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ προγόνους , που έζησαν σε τούτη την γη και έστειλαν το φως τους στην οικουμένη μας και ομολογουμένως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι , πάλευαν για την ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ τους. Γίνονταν γενναίοι, διαφεντευτές, ρήτορες, φιλόσοφοι, τραγωδοί και κωμωδοί , επιστήμονες και καλλιτέχνες .
Σήμερα η υστεροφημία αφορά μόνο τον απλό λαό ?
Οι Πολιτικοί , Έλληνες και ξένοι την επιθυμούν ? την διεκδικούν ?
Τους απασχολεί η καλή φήμη , η αγαθή φήμη , όταν οδηγηθούν στην έξοδο από τον Πολιτικό τους βίο ή και ακόμη ακόμη από τον παρόντα κόσμο?
Τους ενδιαφέρει να αποτυπώσουν στη μνήμη του κόσμου και στην γραφίδα της Ιστορίας που θα γραφτεί , την προσωπική τους "καλή" σφραγίδα ?
Γιατί αυτές τις μέρες περισσότερο από ποτέ γράφεται ΙΣΤΟΡΙΑ !!
Εμπνέονται και παραδειγματίζονται οι νεότεροι από τα έργα των προγενε­στέρων τους ?
Είναι φανερό κάποιοι καταβάλλουν τις δέουσες προσπάθειες για την εύφημο μνεία τους , ώστε οι άνθρωποι να τους ενθυμούνται ως " αγαθούς άνδρες", πού είχαν συντελέσει με την προσφορά τους στην πρόοδο του Έθνους τους , αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που δεν τους ενδιαφέρει η λησμονιά , η καταδίκη στην αφάνεια , ίσως ίσως και να την επιδιώκουν και δεν τους απασχολεί αν μείνουν στην ιστορία ως άλλοι Περίανδροι !!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
artist Paolo Troilo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου