Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ''ΔΟΚΙΜΙΟΥ'' ΚΑΤΟΠΙΝ...ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ!!
ΟΣΑ ΜΟΥ ΔΙΔΑΞΕ Η ΖΩΗ..
ΓΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΟΝΟΝ!!
...και το λέω αυτό διότι είναι απαιτητικό το ανάγνωσμα που έπεσε στο...μάτι σας απόψε..
Σκεφθείτε πως εγώ άφησα ένα dry Martini στην άκρη για να πιάσω το mouse.. emoticon sunglasses ..και ο Παρθενώνας από την ολόφωτη Ακρόπολη έσκυψε κι αυτός να "δει" και να "χειροκροτήσει" Standing Ovation ΠΑΝΤΑ.. (χειροκρότημα ..στα όρθια..)!! εεε τέτοια μου κάνετε κι εσείς και το σύμπαν και παίρνουν τα μυαλά μου αέρα...
Συμβουλή πριν προχωρήσουμε...
Αν... αν λέγω ..ανήκετε στην συνομοταξία των βιαστικών,νευρόσπαστων κι εκείνων που βαριούνται.. αλλά επιμένετε στην "αφομοίωση" του "δοκιμίου" πάρτε το υπογλώσσιό σας,αφήστε το να επιδράσει κι έπειτα αρχίζετε την "μελέτη".
Well...αναγνώστες μου, μοιραζόμαστε περισσότερα από όσα θα΄πρεπε...καμιά φορά με λάθος πρόσωπα, οπότε και διπλό το λάθος! emoticon frown γιατί αν το έχετε συνειδητοποιήσει ο εγκέφαλός μας αντιδρά στις προσωπικές εξομολογήσεις όπως ακριβώς σε ερεθίσματα απόλαυσης σαν το φαγητό, το σεξ, το χρήμα κλπ. emoticon tongue
Μοιραζόμαστε λοιπόν λεπτομέρειες της προσωπικής μας ζωής γιατί αυτό μας κάνει μάλλον να νοιώθουμε πως αναβιώνουμε το ίδιο συναίσθημα που ζήσαμε..πάλι και πάλι!!
Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και η κοινότητα της σελίδας overshares.com που συγκεντρώνει τέτοιες εξομολογήσεις από διάφορα μέσα,μπλοκ και σελίδες...
ώστε κάθε ανάρτηση και κάθε φλυαρία -αν ανοιχτούμε απλόχερα στο ευγενές αγώνισμα της φλυαρίας.. emoticon kiss - γίνεται μέρος του διαδικτυακού μας αποτυπώματος και ξέρετε το παρελθόν πως τραβά σαν βαρίδι σε όλη μας την ζωή..
Ακόμη κι αν διαγράψουμε σχόλια,φωτογραφίες , ανακοινώσεις όλο και κάποιος θα βρεθεί να τα αποθηκεύσει στο δικό του κομπιούτερ και σε ανύποπτο χρόνο να τα αναπαράγει αυτούσια.. ο κακούργος ! emoticon devil
Οφείλουμε λοιπόν να προβληματιστούμε και να προβληματίσουμε αλλήλους χωρίς όμως να γίνουμε προβληματικοί..και δεν γινόμαστε προβληματικοί αν έχουμε "διαβάσει" τους οιωνούς νωρίτερα και καλύτερα...
Εθνική βλάβη και τύφλα emoticon sunglasses λέγεται η πάθηση αλλά δεν είναι του παρόντος...
Κομμάτι της ανθρώπινης φύσης το oversharing...και το αθάνατο ελληνικό DNA φταίει για όλα...γιατί το χιούμορ μεν σώζει..."η ευτραπελία" εκθέτει.
Οι νεοέλληνες ως γνωστόν είχαμε ανέκαθεν μεγάλη ιδέα για τον εαυτόν μας, η οποία ιδέα καλλιεργήθηκε...ναι ..καλλιεργήθηκε από τα υμνολόγια επιφανών ανδρών και όχι μόνον και στα σοφίσματα και τα στερεότυπα πια είμαστε ακαταμάχητοι παρότι έχουν...ξεθυμάνει προ πολλού!!
Τί του ήλθε και του Βολταίρου να πει " Στην Ελλάδα οφείλουμε τα φώτα μας και το σύνολο των αρετών μας" ? Το ακούσαμε εμείς και φουσκώσαμε σαν διάνοι από υπερηφάνεια...
Τί τόθελε και ο Κικέρωνας σε φωτεινό διάλειμμα ειλικρίνειας να πει "Δεν υπάρχει τίποτα ανθρωπινότερο και ιερότερο από την Ελλάδα"?...φουσκώσανε πια και τα μυαλά μας από την αφόρητη κολακεία. ..έρχεται και ο Λαμαρτίνος να προσθέσει τις απόψεις του λέγοντας πως "Η Ελλάδα είναι το βάθρο που πάνω του οι αιώνες έστησαν το άγαλμα της ανθρωπότητας"... και με κάνει -δεν ξέρω εσάς..-να νοιώθω η ανθρωπότητα σε άγαλμα αυτοπροσώπως...Ανατρίχιασε ολάκαιρη η Ευρώπη και το ρίγος της έφτασε ως την Αλάσκα!
Είπα Ευρώπη και θυμήθηκα την "αρπαγή" της...εκείνη την παλιά καλέ.. από τον Δία...τα τότε χρόνια..Θυμάστε..όταν μεγάλωσε η Ευρώπη, που πήγε μια μέρα στα λιβάδια της παραλίας, για να παίξει με τις φίλες της ανέμελα και να μαζέψει λουλούδια? Εκεί συνάντησε τον θεό Δία. Εκείνος αμέσως ερωτοχτυπήθηκε και για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε ήρεμο, εύσωμο και δυνατό ταύρο και πήγε δίπλα της κάνοντας δήθεν ότι βόσκει, σκεπτόμενος με τι τρόπο θα την κατακτούσε. Εκείνη τότε πλησίασε τον ταύρο - Δία και άρχισε να τον χαϊδεύει γοητευμένη από την ωραία κορμοστασιά του και τη μυϊκή του δύναμη....τί τόθελε κι αυτή?
Σε λίγο δε δίστασε και να τον ιππεύσει... emoticon kiss Να γιατί λέω να προσέχετε...
Τότε αυτός άρχισε να τρέχει με αστραπιαία ταχύτητα...και παρά το κλάμα της Ευρώπης ο μεταμορφωμένος σε ταύρο θεός διέσχισε τη θάλασσα συνοδευόμενος από Τρίτωνες και Νηρηίδες και έφτασε στην Κρήτη...την πήρε από το χέρι την Ευρώπη και την οδήγησε στο Δικταίον άντρο... ήπιανε μερικές ρακί για να συνέλθουν και όταν συνήλθαν..είχαν 3 παιδιά..Μίνωας, Ραδάμανθυς και Σαρπηδόνας τα παιδιά..!
Ξέφυγα... emoticon kiss
Νάσου λοιπόν και ο Γκαίτε για ολοκληρωτικό αποτελείωμα να μου δηλώνει "Ότι είναι η καρδιά και ο νους για τον άνθρωπο είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα"..!
Μ΄αυτά και μ΄αυτά πήρανε τα μυαλά μας αέρα...και θα ήταν έκπληξη αν δεν συνέβαινε ούτως...και είπαμε ως κάλλιστοι να μοιράσουμε τις ΙΔΕΕΣ !!! τις οποίες στην συνέχεια τις παραδώσαμε κιόλας!!!
Καταλάβατε πώς έγινε? Η απώλεια του μέτρου ήταν φυσικό επακόλουθο και θέμα χρόνου...
Εδώ κρίνεται η υστεροφημία μας κυρίες και κύριοι ...και δεν αστειεύομαι καθόλου..δεν είναι καιροί για υπερβολικές φλυαρίες...
Το νου σας!! Το χαλινάρι στην γλώσσα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!!
Γιατί μπορεί οι Έλληνες να ανακάλυψαν τους βασικότερους τύπους της φιλοσοφικής διανόησης αλλά οι μεταγενέστερες γενιές δεν προσπάθησαν σχεδόν τίποτε ουσιαστικότερο..
..Κυρία μου μην με διακόπτεις ,δεν είναι ώρα να ρωτάς πώς φοριέται σωστά το κόκκινο κραγιόν!!! emoticon kiss
art by Aaron Westerberg, Thank you Aaron!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου