Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Good morning Ladies and Gentlement !

Καλημέρα φίλες και φίλοι!
Ύστερα από το high success της προηγούμενης εκπομπής, sorry.."δοκιμίου" ήθελα να πω.. κι αφού θαύμασα και υποκλίθηκα "προσωπικά" στο μεγαλείο της παγκοσμιότητός μου με τον προσήκοντα σεβασμό, αφού η σελίδα μου απέσπασε το περίφημο βραβείο "Χρυσή κουτάλα" , καλέ όχι "κουτάλα της αλλαγής"-αυτή εδόθη προ καιρού αλλού- προπομπό των 'Οσκαρ της κριτικής "υψηλών εννοιών" για το φοβερό φόντο της και γενικά την τόνωση του φρονήματος των απανταχού ελεύθερων (.. ανύπαντρων εννοώ, μην παίρνετε θάρρος οι υπόλοιποι  ) Ελλήνων κι αφού τσάκισε την θεαματικότητα στο down town Πατησίων, κάτω Πετραλώνων, Άνω Βούλας, Άνω Γλυφάδας, Κάτω Τούμπας ,έφερε δηλαδή τα άνω-κάτω στους καταυλισμούς των ιθαγενών της ενδοχώρας, έπαθα ως είθισται έναν "υπαρξιακό ίλιγγο" και μια over dose "κρίση μεγαλείου" ,διαπιστώνοντας πως πέρασα στο "Πάνθεον" των συγγραφέων !!
Επιβεβαιώθηκα δε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, στον αμείλικτο κόσμο της κατασκευής υπερειδώλων...οπότε με μασίφ αυτοπεποίθηση και ύφος "είμαι 'μεγάλη', ωραία και το ξέρω", παρήγγειλα μια ασημοκαπνισμένη (επαργυρωμένη όχι μπαρουτοκαπνισμένη φίλοι μου..έχει διαφορά..)Ρόλς Ρόϋς για συγγραφείς με πολλά extra ...για να μπορώ να..κυκλοφορώ και ψάχνω επειγόντως ένα οικόσημο...ένα θηρεό τέλος πάντων, κάτι..δεν..δικαιολογούμεθα αλλιώς..γιατί απωλέσθη της γιαγιάς μου, που ήταν της δικής της !!! 
Βλέπετε δεν χάνονται μόνο τετράποδα και ..υπολήψεις ,τιμές ,οικόσημα και ιστορίες...βελόνες στ΄άχυρα...κι ο Ερυθρός Σταυρός σκόπιμα εκινητοποιήθη!!
Αποφάσισα δε να προστατεύσω και να διαφυλάξω ως κόρην οφθαλμού κατά το μέτρο του δυνατού την προσωπική μου ζωή - όπως όλοι οι.. Διάσημοι- μακρυά από τα εκτυφλωτικά φλας της Δημοσιότητας...
Αthens by night δηλαδή δεν θα δείτε!! 
Καλά λένε ότι όσοι δεν έχουν τί να κάνουν γίνονται ήρωες ,συγγραφείς ή Πολιτικοί !!
Είπα Πολιτικοί και κάτι κακό θυμήθηκα...αλλά ας το πάρει το Ποτάμι...
Με χαρά μου διαπίστωσα μετά το τετραήμερο των διακοπών πως η...παροικία μας είναι σαν αβύθιστη σχεδία...!!
Συχνά το νερό ανεβαίνει ως το στήθος μας αλλά εμείς προχωρούμε σίγουροι πως δεν κινδυνεύουμε από.. ύφαλο ούτε από shark (καρχαρία..) και νάναι λευκός και αιμοβόρος να το ευχαριστηθούμε και οι δυο .. και να πάμε χορτάτοι!
Πού είσαι Αίολε να στείλεις ένα τριήμερο Χαμσίνι από την Αραβία μεριά να μας πάρεις και να μας σηκώσεις όλους !!Για όσους δεν ξέρουν, το χαμσίνι είναι ο άνεμος από την έρημο και η σκόνη που μεταφέρει, μουδιάζει τις αισθήσεις, θολώνει την όραση , εξασθενίζει την ακοή ,σκονίζει την γεύση και τα πάντα εκμηδενίζονται στο κίτρινο πέπλο της άμμου...Προσέξτε όμως..Το ένστικτο αφυπνίζεται!! Δεν κινείσαι..!! Περιμένεις να περάσει..και η αναμονή αυτή είναι η σοφία για την επιβίωση !!..
Είμαστε ευχαριστημένοι αν μας σηκώσει αρκεί να είμαστε μαζί με τα p.c. μας...τέτοιοι είμαστε ,καθότι η φιλοσοφία μας είναι: "Όσο βαθιά και να πέσεις στην λάσπη ,το ότι και μόνον τα μάτια σου βλέπουν ουρανό δεν είναι και λίγο"...!!
"Ολιγάρκεια" τύπου αρχαίων Σπαρτιατών λέγεται η πάθηση ή...αλλιώς?..
Πάλι κακιά λέξη σκέφθηκα αλλά ας το πάρει κι αυτό το ποτάμι...
Διαβάζουν και μικρά παιδιά..δεν κάνει..!!
Το θέμα σηκώνει τσιγάρο..αλλά δεν καπνίζω..Λέω "να μασήσω" τσίχλα.. έτσι, για την έμπνευση..
Τώρα εγώ γιατί βαυκαλίζομαι σε εξιδανικευμένες φαντασιώσεις αφού γνωρίζω καλά ότι με το μαγικό ραβδί δεν πέφτουν τα τείχη της άγνοιας και της προκατάληψης? και μην το βλέπετε μικρόψυχα και σκωπτικά το όλο θέμα γιατί εγώ τώρα βγάζω κραυγή συμπόνιας, κατανόησης και αλληλεγγύης...σπυράκια θα βγάλω αργότερα! ..και ο νοών νοήτω..
Εκτός αν ρωτάτε γιατί τα γράφω όλα αυτά και σε ποιους απευθύνομαι...έχω να σας πω ότι κατά πρώτον δεν είμαι φερέφωνο κανενός, ούτε υποψήφια Δήμαρχος ..ακόμη..!! ...απλά δεν απευθύνομαι σε ανυποψίαστους, αλλά σε ψυλλιασμένους και υποψιασμένους ιθαγενείς ..σε αυτούς που δεν χάφτουν το παραμύθι αμάσητο! κι αν είμαι λίγο Σιβυλλική...ε.. είναι τα γονίδιά μου..η φτιαξιά μου.. πώς το λένε?
Και κατά δεύτερον είμαι της θεωρίας πως τις μάχες δεν τις παρατάμε, τις κερδίζουμε ..και επειδή πιστεύω στον "κεραυνοβόλο -όχι έρωτα καλέ, ποιος..(πιπέρι!!)..ασχολείται - πόλεμο" εννοώ και στη "χαριστική βολή" ελάτε όλοι μαζί να τραγουδήσουμε τα υπέροχα διαχρονικά όσο και πεσιμιστικά Ανοιξιάτικα άσματα συνοδεία οκτάχορδου μουσικού οργάνου που θα σονάρω εγώ...-εμ τί θα αφήσω άλλον να κάνει παιχνίδι? -και πάμε..
"Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη",
"Μαύρη είν' η νύχτα στα βουνά", τον "Θούριο" του Ρήγα και...Σοφία ορθή για τον "Εθνικό Ύμνο"...Τέλος.

Μελαγχολήσατε? Όχι θα σας άφηνα να ονειρεύεστε!!
Και μην μουρμουρίζετε...άκουσα μια κουβέντα κι αναρωτιέμαι για ποιόν την λέτε?
-Τί θα πει τύραννος?
Τα κεφάλια μέσα και όλοι μαζί στον γνωστό χαιρετισμό... πώς λέμε Χάϊ .. something? ..κάπως έτσι...και αν πήγατε διακοπές ..εμένα ..να μου τις περιγράψετε !!
Θα είναι το θέμα του επόμενου..."δοκιμίου" !!!

Ο τίτλος του πίνακα εμπνευσμένος από το high success story μου:
" 'Εχω ερωτευθεί πάρα πολλές φορές, σχεδόν καθημερινά. Η πρώτη φορά ήταν όταν συνειδητά με πρωτοείδα , οι άλλες, κάθε φορά που με κοιτάζω..!!!"
Περαστικά μας...
art by Francesca Strino . Thank you Francesca .. 

3 σχόλια:

  1. Τέλειο, Νίνα μου!!!
    Εύχομαι καλορίζικη και καλο στέριωτη η νέα σου σελίδα εκλεκτή μου φίλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. George, εκλεκτέ μου φίλε σε ευχαριστώ !!

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ σε ευχαριστώ Νίνα μου και εύχομαι η νέα σου σελίδα να είναι πάντα γεμάτη ομορφιές και με αναρτήσεις υπέροχες και σπουδαίες!!
      Καλό βραδάκι με όνειρα γλυκά και με μια πανέμορφη ανατολή!!!

      Διαγραφή